baja

2021.03.27. 17:17

A bajai szakemberek bemutatták a tudományos eredményeiket is

Az egyetemen oktató, kutató munkatársak is bemutatták tudományos eredményeiket

Márton Anna

Bíró Tibor dékán és Koch Dániel tanársegéd

Fotó: Márton Anna

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara március 24-én tartotta vízvilágnapi rendezvénysorozatának záróprogramját. Mint minden évben, a víztudományi kar élen járt a szakmai szempontú, ugyanakkor közérdekű tájékoztatásban. A víz megóvásának felelőssége nem kérdés, hanem közös ügyünk, hangzott el az eseményen.

Bíró Tibor dékán ünnepi beszédében kiemelte annak fontosságát, hogy a felnövekvő nemzedék megismertetése a vízgazdálkodással éppoly fontos, mint a gyakorló szakemberek számára meghirdetett szakmai konzultációk, ezzel foglalkozni valódi jövőképet jelent. Mindenkit arra biztatott, hogy válassza a vízgazdálkodást élethivatásául.

– A bajai vízügyi képzés olyan tradíciókkal rendelkezik, amely arra tesz hivatottá, hogy a víz megbecsültségének növelésére misszióként tekintsünk – hangsúlyozta a dékán.

Az online szakmai előadások során az egyetemen oktató, kutató munkatársak mutatták be tudományos eredményeiket interaktív formában.

Goda Zoltán tudományos segédmunkatárs, aki az Új Nemzeti Kiválóság Program résztvevője, az éghajlatváltozás lehetséges több szempontú hatásait vázolta fel a parti szűrésű vízszerzésre. A rendezvényen szó esett a vízetika mindannyiunk számára lényeges pontjairól, arról, hogy a szakemberek célja lakható, biztonságos természeti környezet megteremtése megbízható rendszerekkel. Ez azonban új magatartást, értékeken alapuló cselekvést igényel mindenkitől.

A fiatalokat idén is megszólították, a víztudományi kar online vetélkedőt hirdetett általános és középiskolás diákok körében, valamint a hallgatóknak. A verseny három fordulóban zajlott, melyre közel 200 középiskolás és 50 általános iskolás diák jelentkezett. Az Új Nemzeti Kiválóság Program hallgatói is képviselték a víztudományi kart, a részt vevő hallgatók közül Lengyel Ádám második évfolyamos, építőmérnök szakos hallgató Villámárvizek címmel, Tóth Klaudia első évfolyamos, építőmérnök szakos hallgató Tiszta víz a jövőnkért címmel tartott előadást. A program az általános iskolások vetélkedőjének eredményhirdetésével zárult.

Bíró Tibor dékán és Koch Dániel tanársegéd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában