Segítenek a védőoltást kérőknek regisztrálni Halason

Sokan érdeklődnek a kiskunhalasi cigány közösségi ház munkatársainál a koronavírus elleni regisztráció iránt.

Pozsgai Ákos

Szűcs Csaba és munkatársai a regisztrációt intézik

Fotó: Pozsgai Ákos

A Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat néhány hete indította el ügyeletét, hogy azoknak is biztosított legyen a regisztráció, akiknek nincs digitális eszközük, e-mail-címük, vagy nem annyira jártasak a digitális világban – mondta el hírportálunknak Szűcs Csaba, roma ügyekért is felelős alpolgármester.

A Tó utcai közösségi házban működő regisztrációs pontot elsősorban telefonon érdemes hívni, de személyesen is felkereshetik a védőoltásra jelentkezők.

A nemzetiségi önkormányzat munkatársai nemcsak a regisztrációban segítenek, hanem ha valakinek nincs e-mail-címe, akkor felveszik az adatait, regisztrálnak neki egy e-mail-címet is, ahova később a koronavírus-oltással kapcsolatos hasznos tudnivalókról kap információt. A megfelelő informatikai eszközökkel nem rendelkezőket később telefonon értesítik, vagy más módon juttatják el a neki szóló információkat.

Az így regisztráltak száma már jóval meghaladja a félszázat, és továbbra is várjuk a jelentkezőket

– nyilatkozta Szűcs Csaba, aki fontosnak tartja, hogy minél többen kérjék és regisztráljanak a koronavírus elleni védőoltásra.

Az alpolgármester tavaly év végén maga is elkapta a koronavírust, súlyosan meg is betegedett, hetekig ápolták a halasi Mobil Járványkórházban. Azóta felépült és újra munkába állt. Szerinte felesleges azon aggódni, hogy ki milyen vakcinát kap, a háziorvosnál és a patikában sem kérdezzük meg sosem, hogy a felírt gyógyszert melyik országban gyártották, mert megbízunk az orvosokban.

A koronavírus elleni hatékony ellenszer a védőoltás, vagy ha valaki átesik a fertőzésen, utóbbit viszont senkinek nem ajánlom, mert könnyen az életébe kerülhet

– vélekedett az alpolgármester.

iskunhalas másik alpolgármestere, Kuris István László is elkapta a koronavírust az elmúlt napokban, illetve további több mint tíz városházi munkatársa. A városvezetőt jelenleg is a halasi Mobil Járványkórházban ápolják, mert állapota súlyosabbra fordult.

Szűcs Csaba és munkatársai a regisztrációt intézik
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában