kurzus

2020.12.16. 12:42

Szakkört indított az online térben a kalocsai fazekasmester

Egy pályázati programnak köszönhetően online fazekas szakkört indít janu­ártól Kovács László kalocsai fazekasmester, akinek munkássága bekerült a megyei értéktárba.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com

Az inasiskolát kezdő fiataloknak, haladóknak, illetve azok számára hirdették meg, akik akár már hobbiszinten űzik ezt a mesterséget, vagy csak ki akarják próbálni. Mint a népművészet mestere közösségi oldalán írta: az online térben, egy zárt csoporton belül, szakmai videókon keresztül lehet betekintést nyerni egy fazekas­műhely életébe, munkájába és ellesni a különböző fogásokat. A jelentkezőknek otthon rendelkezniük kell a minimális felszereléssel, de egy koronggal mindenképpen. – Sajnos a személyes találkozás és műhelygyakorlatok most egy időre elmaradnak a vírus miatt, de remélve, hogy a jövő év második felé­ben már erre is lesz lehetőség – közölte Kovács László, aki a tanfolyamról az info@­fazekasmester.hu e-mail­-címen is tájékoztat.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában