beruházás

2020.12.19. 13:46

Felújítják a félegyházi iskolát

Hamarosan visszaköltözhet régi helyére a városi zeneiskola, a napokban ugyanis elkezdődött a városközpontban található egykori zeneiskola épületének felújítása. A csaknem 497 millió forintos fejlesztéshez a kormány több mint 127 millió forint többletforrást biztosított – tájékoztatta hírportálunkat a Kecskeméti Tankerületi Központ.

Vajda Piroska

Az 1965-ben átadott épület felújítása már nagyon időszerű, hiszen az elmúlt több mint fél évszázad alatt jelentősen leromlott az épület állaga. A fejlesztésnek köszönhetően azonban hamarosan újra méltó részévé válik a megújult belvárosnak. A rekonstrukció során korszerűsítik az épület fűtés-, víz-, elektromos és informatikai hálózatát, kicserélik a nyílászárókat, a külső szigeteléssel pedig nemcsak az épület energetikája, hanem az arculata is megújul.

Az épületben új tantermek, gyakorlóhelyiségek, műhelyek is létesülnek. Az új bútorok, taneszközök, hangszerek pedig a 21. század elvárásainak megfelelő színvonalú oktatást biztosítanak a művészeti iskola 309 tanulója számára – olvasható a közleményben.

Az épület újjászületésével a Kecskeméti Tankerületi Központ egy korszerű, a mai kor követelményeinek megfelelő helyszínt teremt a művészeti oktatásnak.

A munkálatok befejeztével egy modern, de mégis a régi időket idéző épület születik Kiskunfélegyháza szívében. A tervek szerint a volt Zeneiskola, vagyis a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola jövő szep­tembertől már a megújult épületben kezdi meg a tanévet – írja közleményében a Kecskeméti Tankerületi Központ.Vajda Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában