Újra arcmaszkokat osztogatnak Jánoshalmán és Kiskunhalason

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos országos és helyi rendelkezésekről szóló információs lapokat és mosható arcmaszkokat juttat el önkéntesek közreműködésével az önkormányzat minden jánoshalmi otthonba. Kiskunhalason, az utcán maszk nélküli járókelőknek osztogatnak arcmaszkokat önkormányzati képviselők.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A koronavírus második hulláma a tavaszinál jóval keményebben támad, a kormány óvintézkedései mellett a helyi önkormányzatok is rendeletekkel és egyéb módon igyekeznek lassítani a vírus terjedését.

Jánoshalmán az Imre Zoltán Művelődési Központban ismét nagy munkában voltak az önkéntesek, akik a város címerével ellátott tasakokba csomagolták a szintén önkéntesek által varrt, mosható textil-és orvosi szájmaszkokat a kormányzati és önkormányzati tájékoztatók mellé. Az egészségügyi csomagok összeállításában az Imre Zoltán Művelődési Központ és Könyvtár, a Városgazda Kft, a Gyerekesély Program és a Sportcsarnok munkatársai működnek közre. Az elkészült csomagokat hétfőn kezdték el kézbesíteni, várhatóan a héten minden jánoshalmi háztartásba eljuttatják – tájékoztata hírportálunkat Czeller Zoltán polgármester.

Kiskunhalason az önkormányzati képviselők osztogatják a vászonból készült mosható arcmaszkokat az utcán olyan járókelőknek, akik nem viselnek maszkot és szívesen elfogadják. Kuris István László alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a koronavírus-járvány tavaszi, első hulláma idején önkéntesek segítségével készült több ezer szájmaszkból megmaradt mennyiséget juttatják el így a város lakóihoz. Első körben közel másfélezer darabot osztottak szét, amit a tapasztalatok szerint jó örömmel fogadtak az emberek.

Fotó: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában