A Lomb utcai óvodát is elérte a koronavírus

Egy óvodapedagógus SARS-CoV-2 tesztje lett pozitív a kiskunhalasi Lomb utcai óvodában, ezért az érintett kollégán kívül az intézmény további négy munkatársa került karanténba – tájékoztatott Tallér Erzsébet intézményvezető, aki maga is karanténba került.

Pozsgai Ákos

Forrás: Shutterstock

Az óvoda vezetője szombat kora este adott ki közleményt az intézmény közösségi oldalán, ahol arról tájékoztatott, hogy óvodájuk is érintett lett a koronavírus-járvány kapcsán.

– A Népegészségügyi Osztály lefolytatta a vizsgálatot és a hatályos jogszabályoknak megfelelően meghozta döntését. Ennek értelmében, az óvoda négy dolgozója, akik az igazolt SARS-CoV-2 pozitív személlyel közvetlenül is találkoztak, november 28-a, éjfélig karanténban tartózkodnak. Arra kérem a Szivárvány csoportba járó gyermekek szüleit, ha tehetik, a jövő héten tartsák otthon gyermekeiket, mert a csoportösszevonás nem lenne szerencsés ebben a helyzetben. Az is nagy segítség lenne, ha ebéd után haza tudnák vinni a gyerekeket – áll az intézményvezető közleményében.

Tallér Erzsébet a baon.hu érdeklődésére elmondta, hogy a Covid-vírussal fertőzött óvodapedagógusnál jelentkeztek a jellemző tünetek és az elvégzett teszt során igazolódott nála a SARS-CoV-2 fertőzés.

Az óvodavezető elmondta azt is, hogy hétfő délelőtt érkeznek a szakemberek a Lomb utcai óvodába, ahol elvégzik az összes óvodai dolgozó Covid-szűrését.

– Az óvoda bezárása egyelőre nem szükséges, mert a dolgozók arcmaszkban voltak eddig is az intézmény területén a gyermekek között és minden járványügyi előírást betartottak. Ugyanakkor arra kérem a szülőket, ha a gyermekükön, vagy magukon a Covid-vírusra jellemző tüneteket tapasztalnak, haladéktalanul értesítsék telefonon a körzeti orvost és a gyerekeket ne engedjék óvodába – folytatta az óvoda vezetője.

Kiskunhalason kedden adott ki közleményt az önkormányzat arról, hogy a városban három intézményt is elért a Covid-járvány. Ezek közül az egyik éppen a Lomb utcai főzőkonyha, amely az óvodával egy épületben van és itt főznek az itteni gyerekekre is. A másik az Átlós úti óvoda, ahol egy csoport működik. Utóbbit azonnali hatállyal bezárták. Ide tartozik még a Hajnal utcai védőnői szolgálat is, amelyet szintén bezártak, a védőnőkkel telefonon és online lehet tartani a kapcsolatot.

Ők is gyűjtöttek a kórháznak

Megtudtuk azt is, hogy az óvónők és dajkák ebben az óvodában is szerveztek gyűjtést a városban működő két járványkórház dolgozói számára. Jellemzően kávé, tea, gyümölcsital és édesség érkezett. Az összegyűlt adományokat hétfőn adták volna át a halasi kórház számára.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában