A Lomb utcai óvodát is elérte a koronavírus

Egy óvodapedagógus SARS-CoV-2 tesztje lett pozitív a kiskunhalasi Lomb utcai óvodában, ezért az érintett kollégán kívül az intézmény további négy munkatársa került karanténba – tájékoztatott Tallér Erzsébet intézményvezető, aki maga is karanténba került.

Pozsgai Ákos

Az óvoda vezetője szombat kora este adott ki közleményt az intézmény közösségi oldalán, ahol arról tájékoztatott, hogy óvodájuk is érintett lett a koronavírus-járvány kapcsán.

– A Népegészségügyi Osztály lefolytatta a vizsgálatot és a hatályos jogszabályoknak megfelelően meghozta döntését. Ennek értelmében, az óvoda négy dolgozója, akik az igazolt SARS-CoV-2 pozitív személlyel közvetlenül is találkoztak, november 28-a, éjfélig karanténban tartózkodnak. Arra kérem a Szivárvány csoportba járó gyermekek szüleit, ha tehetik, a jövő héten tartsák otthon gyermekeiket, mert a csoportösszevonás nem lenne szerencsés ebben a helyzetben. Az is nagy segítség lenne, ha ebéd után haza tudnák vinni a gyerekeket – áll az intézményvezető közleményében.

Tallér Erzsébet a baon.hu érdeklődésére elmondta, hogy a Covid-vírussal fertőzött óvodapedagógusnál jelentkeztek a jellemző tünetek és az elvégzett teszt során igazolódott nála a SARS-CoV-2 fertőzés.

Az óvodavezető elmondta azt is, hogy hétfő délelőtt érkeznek a szakemberek a Lomb utcai óvodába, ahol elvégzik az összes óvodai dolgozó Covid-szűrését.

– Az óvoda bezárása egyelőre nem szükséges, mert a dolgozók arcmaszkban voltak eddig is az intézmény területén a gyermekek között és minden járványügyi előírást betartottak. Ugyanakkor arra kérem a szülőket, ha a gyermekükön, vagy magukon a Covid-vírusra jellemző tüneteket tapasztalnak, haladéktalanul értesítsék telefonon a körzeti orvost és a gyerekeket ne engedjék óvodába – folytatta az óvoda vezetője.

Kiskunhalason kedden adott ki közleményt az önkormányzat arról, hogy a városban három intézményt is elért a Covid-járvány. Ezek közül az egyik éppen a Lomb utcai főzőkonyha, amely az óvodával egy épületben van és itt főznek az itteni gyerekekre is. A másik az Átlós úti óvoda, ahol egy csoport működik. Utóbbit azonnali hatállyal bezárták. Ide tartozik még a Hajnal utcai védőnői szolgálat is, amelyet szintén bezártak, a védőnőkkel telefonon és online lehet tartani a kapcsolatot.

Ők is gyűjtöttek a kórháznak

Megtudtuk azt is, hogy az óvónők és dajkák ebben az óvodában is szerveztek gyűjtést a városban működő két járványkórház dolgozói számára. Jellemzően kávé, tea, gyümölcsital és édesség érkezett. Az összegyűlt adományokat hétfőn adták volna át a halasi kórház számára.

Borítóképünk illusztráció.

koronavírus (Bács-Kiskun megye)

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában