23 idős és 6 gondozó koronavírusos a Margaréta Otthonban

Hétfőig 23 idős lakó fertőződött meg igazoltan koronavírussal a kecskeméti Margaréta Otthonban, közülük 3 gondozott elhunyt, 4 főt kórházban ápolnak. Az otthon munkatársai közül 6-an betegedtek meg a tesztek szerint.

Hraskó István

Budapest, 2020. május 8. A kormany.hu által közzétett képen védőfelszerelést viselő orvos ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án. MTI/Árvai Károly/kormany.hu

Forrás: MTI

Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Mint azt múlt héten megírtuk, sajnos a kecskeméti Margaréta idősotthonban is megjelent a koronavírus. Először egy idős férfinél mutatta ki a teszt a COVID-ot, kérdés, hol fertőződhetett meg. Korábban kórházban volt, onnan negatív tesztet követően került vissza az otthonba, ahol a protokoll szerint izolálták, és csak egy újabb negatív tesztet követően térhetett vissza a saját szobájába, házastársa mellé. A fertőzés tünetei ezt követően jelentkeztek nála, ekkor ismét külön izolációs szobába került, és a harmadik teszt már kimutatta a fertőzést. A népegészségügy kontaktkutatásba kezdett.

Hétfőn Takács Valentina, az önkormányzat kommunikációs vezetője kérdésünkre közölte: az otthonban a hétfőig igazolt COVID fertőzöttek száma a gondozottak körében összesen 23 fő. Közülük 3 gondozott hunyt el (köztük az említett idős férfi), 4 főt ápolnak kórházban. A dolgozók körében elvégzett tesztek eddig 6 főnél igazolták a koronavírus-fertőzést. Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága a Margaréta Otthon „A” és „B” jelölésű épületét teljes egészében lezárta. Itt izolációs nővérek dolgoznak, teljes védőfelszerelésben. A fertőtlenítést folyamatosan végzik.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában