Magyarok Kenyere Program

2020.09.18. 14:00

Jánoshalmára is megérkezett a lisztadomány

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jánoshalmi Szervezetéhez is megérkezett a Magyarok Kenyere Program keretében felajánlott búzából készült liszt. Az ünnepélyes átadásra az Imre Zoltán Művelődési Központban került sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete szervezésében. A Magyarok Kenyere Program tíz évvel ezelőtt indult el a gazdák kezdeményezésére, az akkor felajánlott tíz tonna búzát azóta megszázszorozták az adományozók.

Pozsgai Ákos

A művelődési központban adták át a felajánlott lisztet

Forrás: Petőfi Népe

– Amikor a Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége bekapcsolódott a mozgalomba, az első dolgunk az volt, hogy kiterjesszük Kárpát-medence szerte, sőt, azóta a diaszpóra is bekapcsolódott a programba, amelynek köszönhetően ma már több tízezer rászoruló emberhez jut el a felajánlott búzából készült liszt, amiből megsüthetik a magyarok kenyerét – hangsúlyozta Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének (MAGOSZ) elnöke a jánoshalmi átadón.

– Ez egy olyan nemzetegyesítő program, amely valamennyiünké, amit a gazdák hoztak létre őszinte akarattal. Közös a felelősségünk a gyermekekért, a jövő nemzedékért, de közös a felelősségünk azokért az idős emberekért is, akik esetleg magukra hagyatottan élnek, már nincs családjuk vagy nem gondoskodnak róluk. Számunkra is fontos, hogy eljussanak hozzájuk az adományok – tette hozzá az országgyűlés alelnöke.

A művelődési központban adták át a felajánlott lisztet
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában