szünidő

2020.08.13. 07:00

Kincsekre vadásztak a városföldi kalandtábor lakói

Nagy sikerrel zárult a kalandtábor a Klubkönyvtárban. Az egy héten át tartó kalandjaik során a gyerekeknek lehetőségük nyílt sportolni, kézműveskedni, játszani, biciklizni és barangolni a természetben. A heti programot úgy állították össze, hogy a táborozók minél változatosabb tevékenységeken vehessenek részt.

Sebestyén Hajnalka

A zárónapon egy kalandfüzettel és egy emléklappal, no meg sok-sok élménnyel térhettek haza a gyerekek.

Forrás: Petőfi Népe

– A vírushelyzetre való tekintettel programjainkat helyben valósítottuk meg és próbáltunk minél többet a szabadban eltölteni – hangsúlyozta Tóthné Vén Nikolett, az intézmény vezetője. – Az egy hét alatt sok játékos feladaton vehettek részt a táborozók, hiszen a tábor felszabadít, közösséget épít, tanít, és segít megismerni a minket körülvevő világot. Az általunk szervezett táborok népszerűek, jók a visszajelzések, nagyon sok a visszajáró gyerek és mi ennek nagyon örülünk! – jegyezte meg.

Minden fiatal kapott egy egyedileg megtervezett és legyártott kalandfüzetet, melybe minden nap egy pecsét került, ha teljesítette a feladatot vagy programot.

Hétfőn a tábor zászlajáért küzdöttek a gyerekek, melyet lézerharc közben kellett megszerezniük. Kedden közösen készítettek süteményt, melyet ebéd után desszertként elfogyasztottak. Szerdán Nagy Klára – asztalitenisz-oktató és -bíró – a sportág rejtelmei­be vezette be a résztvevőket. Csütörtökön Faragóné Zsuzsa, a VSE lövész szakosztályának vezetője irányításával kipróbálhatták e sportot is. Pénteken pedig közösen kerékpároztak el a kecskeméti Szélmalom csárdáig, a már jól bejáratott bicikliúton. Programunk zárásaként péntek délután egy kis kalandos kincsvadászatot szerveztek a táborozó gyerekeknek. Természetesen a napi központi programon túl több izgalmas, kreatív foglalkozáson vehettek részt a gyerekek.

A zárónapon egy kalandfüzettel és egy emléklappal, no meg sok-sok élménnyel térhettek haza a gyerekek.
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában