LAJOSMIZSE

2020.07.27. 17:30

Ingyen veszi át az önkormányzat a víziközmű-rendszert

A PLG Hungary Kft. új tojásfeldolgozó üzeme víziközmű-rendszerének átadásáról tartott rendkívüli ülést a lajosmizsei képviselő-testület hétfőn. A négy és félmillió forintos vagyont ingyenesen veszi át az önkormányzat.

Horváth Péter

A testület egyhangúan, ellenszavazat és tartózkodás nélkül megszavazta a határozati javaslatot.

Fotó: Horváth Péter

Egy napirendi pontban, a PLG Hungary Kft. új tojásfeldolgozó üzeme víziközmű-rendszerének térítésmentes átvételét érintő kérdésben tartott rendkívüli testületi ülést hétfőn a lajosmizsei képviselő-testület. A banai székhelyű cég Lajosmizse külterületén, az elkerülőút közelében építi tojásport gyártó üzemét, ahol a beruházás keretében kiépítették az előírt ivóvíz- és szennyvíz-elvezető rendszert.

Az ivóvíz- és csatornarendszernek vagy állami, vagy önkormányzati tulajdonban kell lennie és ahhoz, hogy gördülékenyen haladjon a beruházás és a cég ne veszítsen időt, szükség volt arra, hogy az átvételi döntéssel ne várjon az önkormányzat az augusztus 13-án esedékes rendes testületi ülésig.

Mivel Lajosmizse területén épül az új üzem, a PLG Hungary Kft. a több mint négy és félmillió forint értékű víziközművagyont ingyenesen átadja az önkormányzatnak és finanszírozza az átadás során felmerülő összes költséget. A vagyonátadás két és félmillió forint felett testületi döntés alapján történhet, ezért a képviselő-testületnek kellett ezt megszavaznia a rendkívüli ülésen.

A testület egyhangúan, ellenszavazat és tartózkodás nélkül megszavazta a határozati javaslatot.
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában