távoktatás

2020.05.07. 07:00

Több számítógép kell Kalocsára

Az önkormányzat Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottsága a koronavírus-járvány miatt bevezetett iskolai digitális munkarend elrendelése óta gyűjt informatikai eszközöket, hogy eljuttassa olyan családoknak, akiknek a gyermeke nem rendelkezik a tanuláshoz szükséges számítógéppel.

Gábor János

Az otthon tanuláshoz nélkülözhetetlen a számítógép

Forrás: PN

Fotó: Gábor János

Korábban a Szívből Kalocsa Egyesület tagsága is adományozott gépeket, amiket a Városházán adtak le. Ez a szervezet – a közösségi oldalukon írtak alapján – már nem gyűjt, az önkormányzat viszont addig nem állítja le az akciót, amíg a diákoknak otthon kell elsajátítani a tananyagot.

– Az első felhívás óta egy tucat számítógép és laptop került jó kezekbe az iskolaigazgatók segítségével, és a múlt héten, a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően újabb gépek találtak gazdára – jelentette be a gyűjtést végző bizottság elnöke, Pécsi Vivien. – A Belvárosi Általános Iskola jelezte Kalocsán a legtöbb igényt, ezért elsősorban náluk próbáltuk pótolni a hiányt: eddig legkevesebb öt eszköz került hozzájuk – mondta.

A bizottság egyébként folytatja a gyűjtést, hiszen vannak további igények, amiket szeretnének kielégíteni, és ez szükséges is, hiszen „bár Európa több országában újra kinyitnak az iskolák”, még nem tudni, hogy a magyar parlament mikor dönt ugyanígy, fogalmazott Pécsi Vivien. Az önkormányzati képviselő elmondása alapján „még számos olyan intézmény van”, ahonnan jelezték, hogy van rászoruló diákjuk.

Egészen addig, amíg a diákoknak otthonról kell tanulni, a gyűjtés is tart, szögezte le. Arra kér tehát minden kalocsai, vagy környékbeli lakót, hogy ha van a birtokában olyan jól működő asztali számítógép, laptop, táblagép, vagy okostelefon, amitől a jó cél érdekében megválna, mindenképpen tegye meg: a felajánlott eszközöket a városháza portáján várják.

Az otthon tanuláshoz nélkülözhetetlen a számítógép
Fotó: Gábor János / PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában