beruházás

2020.03.19. 10:41

Tini-Kuckó készül a diákoknak a szabadszállási könyvtárban

A helyi általános iskolás diákok számára alakít ki Tini-Kuckót a szabadszállási könyvtár.

Gulyás Sándor

A falakat díszítő figurákat a helyi alkotó, Takácsné Kékes-Szabó Diána készítette

Forrás: Gulyás Sándor

– A diákokat babzsákfoteles képregény- és korosztályuknak kiválogatott könyvsarok várja. Hamarosan szuperhősös szelfi-fallal, csocsó asztallal bővülünk, de lesz lehetőség sakkozásra, társasjátékozásra is. Maga a Kuckó a jelenlegi raktár helyiségben kerül kialakításra, az első lépés az ottani állomány leválogatása volt, hogy mit őrizzünk meg, és mi az, amire már nincs szükség – mondta el szerkesztőségünknek Vass Roland, könyvtárvezető.

A foglalkozások különböző eszközeinek, valamint a könyvtárban működő makett szakkörnek az itt tárolt készleteit is új helyen kell, kellett elhelyezni. Megtörtént a tisztasági festés és felkerültek az első ecsetvonások a falakat díszítő figurákról. – Az ünnepélyes átadást a gyermeknap környékére tervezzük, de ezt befolyásolhatja az egészségügyi helyzet is. Igyekeztünk megkeresni kisebb-nagyobb kiadókat, forgalmazókat, akik törekvéseinket valamilyen formában támogatni tudnák, a helyi gyerekeknek bármilyen aprósággal örömet szereznének, ezáltal is bővítve a Tini-Kuckó választékát, hiszen bármilyen ifjúsági könyv, plakát, figura, képregény nagy örömet jelentene számunkra – tette hozzá Vass Roland.

Egyelőre még nem sok visszajelzés érkezett, pedig cserébe magára, a falra felkerülhet a kiadó logója is, így amikor a gyerekek ott fényképezik magukat, az reklámként is funkcionálhat. – Törekvésünkkel is azt a korosztályt próbálnánk meg becsalogatni a könyvtárba, akiket a gyerekprogramok már, a felnőttprogramok még nem vonzanak. Bízunk benne, hogy a befektetett munka hatására több olyan korú olvasója is lesz a könyvtárnak, akik eddig hiányoztak, vagy csak kisebb létszámmal voltak jelen – emelte ki a könyvár vezetője.

A falakat díszítő figurákat a helyi alkotó, Takácsné Kékes-Szabó Diána készítette
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában