Kiskunhalas

2020.01.31. 11:46

A halasi civil szervezetek munkáját segítik a konferenciával

A helyi civil szervezetek képviselőinek csütörtökön immár hatodik alkalommal szervezett konferenciát a Halasi Média és Kultúra Kft. a Csipke Hotel konferenciatermében.

Mester-Horváth Nikolett

A rendezvény célja, hogy az aktuális információk, változások megosztásával, átbeszélésével segítse a városban működő civil szervezetek fejlődését, egymás közötti párbeszédét.

Kuris István László alpolgármester megnyitó beszédében, hangsúlyozta, ez az esemény egyszerre ad lehetőséget tanulásra, a pozitív példák bemutatására, illetve az első lépések megtételéhez szükséges lendület megszerzésére. Az alpolgármester elmondta, hogy az elmúlt öt évben meghatározó volt a civil szervezetekkel kapcsolatos önkormányzati munka. A város támogatja és kifizeti a civil szervezetek pályázati felhívásra beérkező és nyertesként támogatott kérelmeit. Emellett egyfajta minimumként elvárják a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai és adományai után járó normatívára való támogatási kérelmek beadását.

Fotó: Pozsgai Ákos

Az ifjúsági közösségeknek pedig idén is egy pályázatnak köszönhetően több milliós keretből biztosítanak lehetőséget valamennyi korosztály számára szervezett közösségi programjaik megvalósítására. Kuris István László kitért arra is, hogy az önkormányzat által 2015-ben megalkotott gyermek és ifjúsági, valamint sport koncepciót hamarosan új alapokra helyezik és szélesebb körű összefogással a város közösségi koncepcióját szeretnék kidolgozni.

Az alpolgármester elmondta továbbá, nagy öröm a városvezetés számára, hogy a héten kihirdetett eredmények alapján a kiskunhalasi közösségek közel hétmillió forint támogatást nyertek el szakmai és működési kiadásaikhoz a Nemzeti Együttműködési Alap összevont pályázatában.

A megnyitó utáni előadáson a jelenlévők megismerkedtek a nonprofit szervezetek aktuális számviteli és adózási szabályaival, feltételeivel. Majd a társadalmi problémákra – innovatív, üzleti alapon is működő – megoldást kínáló társadalmi vállalkozásokról, valamint az aktuális pályázati lehetőségekről és tapasztalatokról hallgattak meg hasznos információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában