galériával

2019.10.20. 14:43

Kétnapos csokimustrát tartottak Lajosmizsén

Erős és édes megpróbáltatás is várt azokra, akik beneveztek a lajosmizsei Őszi Csokoládé Fesztivál csilis csokoládé evőversenyére a hétvégén.

Koós Kata

Fotó: Bús Csaba

A csokoládé szerelmeseinek kedvezett a hétvége Lajosmizsén. Rimóczi László, helyi cukrász, édességszobrász és grillázsguru ugyanis idén immár harmadik alkalommal szervezte meg az Őszi Csokoládé Fesztivált a művelődési házban. A kétnapos rendezvény során a hazai, kézműves csokimanufaktúrák mind íz-, mind látványvilág tekintetében gazdag kínálattal várták a látogatókat, akik a csokoládé hagyományos formái mellett édes bankók, étcsokoládé-szivarok, ehető kazetták, számítógép-alkatrészek, szerszám- és sminkkészletek között válogathattak. A korán kelőket szombaton és vasárnap is jutalom várta: az első kétszáz résztvevőnek ugyanis ajándék bonbonnal kedveskedtek a szervezők. A csokoládémustra mellett mézeskalács workshop, csokigyurmázás, akadálypálya, gyümölcs- és csokoládétorta verseny várta a látogatókat. A legbátrabbak pedig csilis csokoládé evőversenyen mérhették össze kitartásukat, és tesztelhették tűrőképességük határait. A próbatétel során ugyanis nem a mennyiség, hanem a minőség volt a mérvadó: a versenyzőknek a világ legerősebb, csokival bevont csilipaprikájából, a sárga skorpió morugából kellett három darabot elfogyasztaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában