első ülés

2019.10.26. 19:49

Bizottsági patthelyzet alakult ki Lajosmizsén

Az új lajosmizsei képviselő-testületben a Fidesz-­KDNP és a Lajosmizsei Gazdakör képviselői egyaránt hat-hat fővel vannak jelen.

Koós Kata

A patthelyzet már az első ülésen fennakadást okozott. A gazdakörös képviselők ugyanis nem szavazták meg a polgármester, Basky András (Fidesz) által benyújtott előterjesztést, melyben a képviselő-testület önkormányzati, illetve pénzügyi ellenőrző bizottságának felállítását, tagjai megválasztását indítványozta. Közülük Sebők Márta gazdakörös képviselő a javasolt bizottsági tagok közül Sápi Tibor fideszes képviselő személyét kifogásolta. Továbbá elmondta: létfontosságúnak tartják egy harmadik, mezőgazdasági és környezetvédelmi bizottság felállítását is.

A polgármester hangsúlyozta: az általa javasolt két bizottság tagjai tekintetében a teljes egyenlőségen alapszik. A gazdakörös képviselők tartózkodása kapcsán Basky András zsarolást, dr. Adonyi Lajos fideszes képviselő diktátumot és személyeskedést emlegetett. Sebők Márta e vádakat visszautasította. Majd a jegyző, dr. Balogh László felhívta a képviselők figyelmét: az önkormányzati és a pénzügyi ellenőrző bizottság felállítása az önkormányzat törvényes működésének elengedhetetlen feltétele, melyre a törvényi szabályozás szerint immár kizárólag a következő ülésen lesz lehetősége a városvezetőknek.

Az alakuló ülésen megválasztották az alpolgármestereket: dr. Adonyi Lajost (Fidesz) és Fekete Zsoltot (Gazdakör). A polgármester illetményét 698 ezer forint, költségtérítését 104 700 forint, az alpolgármesterek illetményét fejenként 200 ezer forint, költségtérítésüket 30 ezer forint összegben szavazta meg a képviselő-testület.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában