Kiskunfélegyháza

2019.10.22. 11:30

Az alkotókör tagjai festettek a kórházi falakra

Festményeikkel tették otthonosabbá a városi kórház krónikus belgyógyászati osztályát a Holló László Képzőművész Kör alkotói.

Vajda Piroska

Karsai Ildikó, Vakulyáné Varga Erika és Rátkai Zsuzsa

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

Vakulyáné Varga Erika, Karsai Ildikó, Kissné Kovács Edit, Feketéné Papp Éva, Mindszenti Lászlóné, Rátkai Zsuzsa és Rádi András napokon át dolgoztak azért, hogy szebbé tegyék a kórház falait, színes képeikkel hozzájáruljanak a bent fekvő betegek közérzetének javításához. A Holló Kör művészei arra törekedtek, hogy a felfestett képek könnyűek, légiesek, hangulatosak és vidámak legyenek. A kéz a segítségnyújtás, míg a virágok a gyógynövényeket, a gyógyítást jelképezik.

Karsai Ildikó, Vakulyáné Varga Erika és Rátkai Zsuzsa
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

Csősziné Juhász Ildikó, a kórház ápolási igazgatója hírportálunknak elmondta, a bócsai Poli- Farbe Vegyipari Kft.-től kapták ajándékba a színes festékeket, melyekkel a kórház műszaki dolgozói festették ki a krónikus belgyógyászati osztály kórtermeit, folyosóját. Mivel az ajándék festékből sok kimaradt, felvetődött, hogy a helyi művészek bevonásával tovább szépítik a kórházat. Azért esett a választás a Holló László Képzőművész Kör tagjaira, mert már korábban a gyógyfürdő falait is illusztrálták – tudtuk meg Csőszinétől. Hozzátette: az elkészült festmények nagy örömet okoznak a dolgozóknak, a betegeknek és a hozzátartozóknak egyaránt, ez is arra ösztönzi a csapatot, hogy folytassák a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában