galériával

2019.10.03. 17:30

Átadták a szabadszállási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat új épületét

Új épületbe költözött a szabadszállási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. Az létesítményt csütörtökön avatták fel.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

A szabadszállási önkormányzat fenntartásában működő Alapszolgáltatási Központhoz tartozó Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatépületének állapota olyannyira leromlott, hogy nem lett volna kifizetődő annak felújítása, a helyiségek száma sem felelt már meg a törvényben foglalt előírásoknak. A város vezetése, kihasználta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázata által nyújtott lehetőséget és nyert ötvenmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást. A beruházás a tavalyi év elején kezdődött meg. A szakemberek elbontották a régi épületet, majd megépítették a több mint száz négyzetméteres, korszerű létesítményt – ismertette köszöntőjében dr. Báldy Zoltán polgármester.

– A szolgálat munkatársai mindig a gyermekek érdekeit helyezik előtérbe és annak függvényében járnak el munkájuk során. Az előírásoknak megfelelő, gazdaságosan üzemeltethető, akadálymentesített épület lehetővé teszi a szolgáltatások minőségi javulását – tett hozzá a városvezető.

– Bács-Kiskun megyében az elmúlt években több mint félezer fejlesztés valósult, vagy valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 63 milliárdos keretéből, ami ma már meghaladja a 70 milliárd forintot. Az ötszáz megyei beruházás több mint egyötöde befejeződött, a folyamatban lévők egy-két éven belül elkészülnek. Októberben és novemberben újabb 1-1 milliárdos keret nyílik, melyre az önkormányzatok, az egyházi és civil szervezetek pályázhatnak. A megye valamennyi településén tudunk fejleszteni, tehát nem maradnak ki a legkisebbek sem – emelte ki beszédében Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

A szabadszállási Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat átadó ünnepségét a helyi Tóth Erzsébet Óvoda Katica csoportjának műsora színesítette. Verset mondott Czigányné Bánáti Ágnes óvodapedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában