Kecskemét

2019.05.11. 15:00

Zseblámpa készült a Mercedes-akadémián

A Mercedes-Benz idén csatlakozott egy, kifejezetten pályaválasztás előtt álló tanulók számára szervezett programhoz, az úgynevezett rendhagyó technikaórához.

PN

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésével indult rendezvényen a Mercedes-Benz Academy Kecskemét oktatási központban összesen hat alkalommal 185 hetedik osztályos fiatal ismerkedett meg a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus-karbantartó, valamint a szerszámkészítő szakmákkal.

A helyi általános iskolákból érkező vendégeket a gyár saját, duális képzésben részt vevő tanulói köszöntötték és vezették körbe a csarnokban. Az iskolások a látogatás során megismerkedtek a Mercedes-­Benz képzéseivel. Kötetlenebb és közvetlen hangulatban telt a találkozó, hiszen a vendéglátók is hasonló korosztályból származtak, mint a vendégek. A tanulók a Mercedes-Benz diákjaival együtt készítettek el egy-egy zseblámpát. A lámpa összeszerelésével fejlődött kézügyességük, alapvető elektronikai ismereteket tanultak, forrasztottak, többféle szerszámmal megismerkedtek, csavaroztak.

Többféle szerszámmal megismerkedtek, forrasztottak is a diákok
Fotó: Petőfi Népe

Kovács János, a Mercedes-Benz Manufacturing Hun­gary Kft. duális képzésért felelős osztályvezetője hangsúlyozta: a Mercedes-Benz gyár azért csatlakozott a rendhagyó technikaóra projekthez, mert szeretnék népszerűsíteni a szakmunkásképzést, és a programon keresztül élményt kínálni az iskolásoknak.

Hozzátette, hogy a vállalat idén ősztől olyan nyílt napokat szervez, amelyek a végzős általános iskolásoknak mutatják be a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát. Azonban nemcsak a diákoknak, hanem a szülőknek is lehetőséget biztosítanak, hogy megismerjék az oktatási központot és a Mercedes-Benznél tanulható szakmákat.

 

Ezek is érdekelhetik