kecskemét

2019.05.09. 13:07

Kecskeméten fórumozott Gyurcsány Ferenc

Szerdán Kecskemétre érkezett Gyurcsány Ferenc Európa, maradunk! című országjáró kampánya, melyet a Három Gúnár Rendezvényházban tartottak.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

A Demokratikus Koalíció elnöke az európai parlamenti választással kapcsolatos rendezvényen hangsúlyozta a szavazás fontosságát, azért, hogy a 21 ep-képviselő közül minél több elkötelezett Európa-párti legyen. Véleménye szerint az európai együttműködés történetében eddig nem volt történelmi tétje a választásoknak, mert valamennyi versengő fél mind ugyanazt akarta: még szorosabbra fűzni az együttműködést és tovább bővíteni az EU-t, s csak részletkérdésekben folytak viták. Most azonban megjelentek – ahogy Gyurcsány fogalmazott – olyan politikai bajkeverők, akik a nemzetállamok határa mögé húzódnának vissza, ami érdekérvényesítő képességüket csökkentené azzal szemben, mintha az 500 milliós Európa állna mögöttük. Hangsúlyozta a bankrendszer közös szabályozásának, az egységes európai gázszállítási megállapodás és határvédelem fontosságát és az európai megélhetési minimum bevezetésének szükségességét. A jelenlegi kormányt a diktatórikus jelzővel illette, mert a vele szemben álló összes ellenerőt eltávolította az útból.

Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában