Kecskemét

2019.02.22. 14:00

Továbbra is kiemelten ellenőrzik a gyalogátkelőhelyeket Kecskeméten

Ismét térfigyelő kamerák segítségével ellenőrizték a rendőrök az autósokat Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcán.

Maksa Balázs

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a kecskeméti rendőrök új módszerrel ellenőrzik a hírös város gyalogosátkelőit, ugyanis Kecskeméten egyre gyakoribb jelenség, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken közlekedők, és a zebrákat megközelítő gépjárművezetők szabálytalanságot követnek el.

Éppen ezért a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a városban kiépített térfigyelőkamera-rendszer segítségével egy sajátos akciót indítottak. Múlt hét pénteken négy óra alatt négy szabályszegő sofőrt értek tetten a kamerák segítségével a Petőfi Sándor utca egyik átkelőhelyénél, valamint egy sofőrt a bírságon felül négy hónapra a vezetéstől is eltiltottak.

Most pénteken újabb ellenőrzést tartottak a rendőrök, melyen mi is részt vettünk. A helyszín ezúttal is a Petőfi Sándor utca egyik gyalogátkelőhelye, illetve a rendőrség épületében található kameraszoba volt. A képernyők előtt ülő rendőrök az ellenőrzés ideje alatt folyamatosan figyelemmel kísérték az érintett átkelőhely kameraképét, és ha szabálytalanságot észleltek, azonnal értesítették a Petőfi Sándor utcán várakozó kollégáikat, akik ezután megállították a szabálytalankodó autósokat. A pénteki akció első két órájában négy autóst értek szabálytalanságon, akikkel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

– A rendőrség célja az akcióval a balesetek visszaszorítása, valamint a közlekedésben részt vevők biztonságának növelése – mondta el a baon.hu-nak Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: országosan is kiemelkedőnek számít a kecskeméti térfigyelő-hálózat, ugyanis több mint 250 kamera segíti a rendőrök munkáját.

Hürkecz Zoltán kérdésünkre elmondta, hogy jelenleg vizsgálják azt, hogy a rendelkezésre álló térfigyelő kamerák közül hány darab lehet alkalmas hasonló ellenőrzésekhez, hiszen a kamerák nem kizárólag gyalogátkelőhelyeket figyelnek, hanem forgalmasabb kereszteződéseket, útszakaszokat, tereket, parkokat is.

A rendőrség ígérete szerint a szabálytalankodó sofőrök a jövőben egyre gyakrabban találkozhatnak ilyen típusú ellenőrzésekkel.

Olvasóink gyakran panaszkodnak nemcsak az autóval, hanem a kerékpárral és gyalogosan közlekedőkre is, akik gyakorta figyelmetlenül és szabálytalanul közlekednek. Mint azt Hürkecz Zoltántól megtudtuk, a közeljövőben a szabálytalankodó kerékpárosok és gyalogosok is számíthatnak majd hasonló típusú ellenőrzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában