Soltvadkert

2019.02.05. 11:29

Szivattyúk beszerzését segíti a város

A helyi önkormányzat a legutóbbi ülésén támogatta a Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft. azon kérését, miszerint pályázat segítségével szerezzenek be új – 18 darab – szennyvízszivattyúkat.

Barta Zsolt

Erre ugyanis a cégnek nincs pénze. Kárász András önkormányzati képviselő jelezte, hogy a kormány hátrányos döntései sújtják az önkormányzati tulajdonban lévő vízműveket. A vezetékadó és az, hogy évek óta nem emelhettek vízdíjat, nem tette lehetővé, hogy fejlesztésekre különítsenek el forrásokat. Ezért támogatja az önkormányzat a pályázati önrésszel – amely 3 millió forintnál valamivel több – a berendezések beszerezését.

A vadkerti elöljáróság emellett egy 31,5 milliós értékű, ugyancsak a vízmű vállalat pályázata mellé is letette a voksát. Itt 30 százalékos önrészt kellett a városnak biztosítania. Ez esetben két utca vízvezetékeinek és a víztorony felújítására 9,45 millió forintot szavaztak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában