Kiskunhalas

2019.02.07. 10:08

Péntektől teljes látogatási tilalom lesz a halasi kórházban

2019. február 08-tól, azaz péntektől visszavonásig érvényes, az egész intézményre kiterjedő látogatási tilalom lép életbe a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban.

Mester-Horváth Nikolett

Forrás: baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Január végétől már részleges tilalom volt érvényben az intézmény területén, ami a csecsemő – és gyermekosztályt, valamint a gyermek fertőző osztályokat érintette. Halason és környékén azonban tovább emelkedett az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma, így indokolttá vált az egész kórházra kiterjedő tilalom elrendelése.

Dr. Szepesvári Szabolcsnak, a kórház főigazgatójának tájékoztatása szerint kizárólag két esetben engedélyezett a látogatás. Súlyos állapotú beteget egy hozzátartozó meglátogathat az osztályvezető főorvos írásos engedélyével. Továbbá az ún. „apás szülések” esetén csak olyan édesapa tartózkodhat a szülőszobán, aki írásos igazolást hoz arról, hogy az influenza elleni védőoltást felvette és emellett a kórlapban aláírásával igazolja, hogy influenzaszerű megbetegedésre utaló tünete nincs. A bejegyzést a szülést vezető orvosnak is el kell látni aláírásával, és az édesapa állapotáról meg kell győződnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában