Izsák

2019.01.19. 13:33

Irodalmi Kávéházat tartottak Izsákon

„Az én versem” elnevezéssel irodalmi estet tartottak pénteken az izsáki Táncsics Mihály Művelődési Házban a közeledő Magyar Kultúra Napjának alkalmából.

Szerencsés Vivien

Forrás: Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Ház

Pénteken este mintegy százan gyűltek össze az izsáki Táncsics Mihály Művelődési Házban, a Magyar Kultúra Napja alkalmából meghirdetett irodalmi estre. Három éve, „Az én versem” elnevezéssel indult útjára a kezdeményezés, amely arra biztatta az irodalomkedvelőket, hogy a kultúra napja előtt is tisztelegve, egy – kávét, teát, süteményeket kínáló – kávéházi miliőben mondják el kedves versüket, vagy prózarészletüket.

Fotó: Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Ház

Az ötlet bevált, így az idén immár harmadszor került sor a programra, melyen huszonöten vállaltak megszólalást. Az est nyitányaként K. Szabó Benedek aranykoszorús versmondó szavalta el a Himnuszt, utalva arra, hogy a Magyar Kutúra Napja, himnuszunk születésnapjához kötődik. Ezt követően Ady Endre, József Attila, Vass Albert Márai Sándor és más ismert szerzők művei mellett elhangzottak helyi költők versei is. A megszólalók köre kisiskolásoktól a nyugdíjas korosztályig terjedt. Az előadott művek az élet komoly és vidám pillanatait idézték, a közönség ennek megfelelően hol elmélyült figyelemmel, hol vidám kacagással kísérte az előadásokat.

A két és félórán át tartó est után többen is megfogalmazták, hogy olyan felemelő volt a hangulat, hogy észre sem vették az idő múlását, s máris várják a jövő évi alkalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában