Kalocsa

2019.01.31. 12:10

Ingyenwifipontok jönnek létre Kalocsa közterületein

A város önkormányzata is elindult a WiFi4EU programon, amely az Európai Unió támogatásával biztosít forrást a településeknek, hogy szabad wifihotspotokat hozhassanak létre. A cél az, hogy minél több nyilvános helyen, így például parkokban, tereken, középületekben, könyvtárakban, egészségügyi központokban és múzeumokban legyen ingyenes hozzáférési pontja az unió állampolgárainak.

Gábor János

Kalocsa a maximális összeget, azaz 4,8 millió forintot nyert a pályázaton, így a városi büdzsét egyáltalán nem fogja terhelni a beruházás költsége. Az önkormányzat közleménye szerint 10–15 wifipontot tudnak majd létrehozni a pénzből, pár hónapon belül. A lehetséges helyszíneket még keresik – miután kijelölték őket, a képviselő-testület elé terjesztik a javaslatot. Ha a városatyák elfogadják, indulhat a munka, amivel tavasz végére, legkésőbb nyár elejére, tehát a turistaszezon kezdetére szeretnének elkészülni.

A WiFi4EU program keretében létrehozott hozzáférési pontokon mindenki ingyenesen és reklámoktól mentesen netezhet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában