Kalocsa

2019.01.11. 13:16

Felállt a tragédiából a kalocsai polgárőrség

A Kalocsai Polgárőr Egyesület tavaly áprilisban maradt elnök nélkül, miután elhunyt a szervezetet az utóbbi 15 évben vezető alapító tag, Medgyes János. A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát és több városi kitüntetést is elnyerő, köztiszteletben álló elnököt Kovács Attila követte a pozícióban; ő először a helyi egyesület óévbúcsúztatóján állt a nyilvánosság elé.

Gábor János

Kovács Attila (jobbra) adta át az elismeréseket

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

– Értékeltük a 2018-as évet, beszámolókat tartottunk a bevételekről, kiadásokról és több hivatalos vendéget fogadtunk – számolt be Kovács Attila a rendezvényről.

Kovács Attila (jobbra) adta át az elismeréseket
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

– Jutalmaztuk azokat a szerveket, szervezeteket és személyeket, akik sokat tettek egyesületünkért. Velünk való együttműködésükért tüntettük ki emlékéremmel a Kalocsai Rendőrkapitányságot, Kalocsa önkormányzatát és a Roma Nemzetiségi Önkormányzatot, valamint a Dózsa szakközépiskola rendvédelmi szakos tanárát, Mozga Lászlót – emelt ki néhányat, hozzátéve: természetesen több saját tagjuk is vehetett át elismeréseket.

Az egyesület új elnöke hangsúlyozta: a polgárőrök maguk között, szakmai szempontokat figyelembe véve szoktak dönteni a kitüntetésekről, az alapján, hogy az adott szervezet vagy személy az előző évben mit tett a városért, vagy milyen munkát végzett a kalocsai polgárőrség érdekében.

Mint Kovács Attila elmondta: ha jó kapcsolatban állnak, hatékonyan és tartósan tudtak-tudnak együtt dolgozni, tehát a jelölt valóban rászolgált a díjra, akkor a maguk módján kitüntetik, elismerésképpen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában