Kecskemét

2018.11.28. 07:00

Tartalékosokat készítettek fel a repülőtéren

Eredményesen zárult a kecskeméti repülőbázisra behívott önkéntes műveleti tartalékosok háromnapos összevont felkészítése.

Galambos Sándor

A bevonult műveleti tartalékosokat Gáldonyi Sándor százados köszöntötte

Fotó: Galambos Sándor

A katonák megkezdték január 11-éig tartó szolgálatukat az alegységeiknél. Két hónapig önkéntes műveleti tartalékosok is segítik a munkát az Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. Elsődleges feladatuk a 24 órás ügyeleti szolgálatok ellátása lesz.

A bevonulás napján az Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodája átadóbizottságának vezetője, Gáldonyi Sándor százados köszöntötte a tartalékosokat, akik az adategyeztetéseket követően megkezdték a felkészülést feladataik ellátására.

Minkó Ottó alezredes, a repülőbázis kiképzési főnöke elmondta: a tartalékosok háromnapos, elméleti és gyakorlati foglalkozásokból álló kiképzésen vettek részt. A munka-, tűz- és környezetvédelmi oktatást, valamint a jogi ismeretekről szóló előadást követően tájékoztatást kaptak a migrációs válsághelyzettel kapcsolatos aktuális feladatokról, valamint az aktuális nemzetbiztonsági kérdésekről is. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai által vezetett rendészeti kiképzés keretében gyakorolták többek közt a gépjárművek ellenőrző átvizsgálását, az igazoltatást, az elfogott személyek kísérését és őrzését. Részt vettek egészségügyi foglalkozásokon, valamint felfrissítették a rádióforgalmazás szabályaival, a rendszeresített kézi lőfegyverekkel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteiket is.

A bevonult műveleti tartalékosokat Gáldonyi Sándor százados köszöntötte
Fotó: Galambos Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában