Kecskemét

2018.10.15. 20:00

Negyedmilliót muzsikált össze a daganatos betegek gyógyítására

Negyedmillió forintot adományozott Radics Sándor cimbalomművész a daganatos betegek gyógyítására. A pénzt hétfőn adta át ünnepélyes keretek között a megyei kórháznak.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: BAON.HU

Fotó: Gulyás Sándor

Radics Sándor kecskeméti cimbalomművész országos rekordot állított fel: 650 percen át cimbalmozott a város Helyi Termék Ünnepén szeptember utolsó napján. A városháza udvarán megtartott rendezvényen 11 órán át cimbalmozott a művész, műsorában 49 énekes és együttes lépett még színpadra.

Radics Sándor kettős céllal vállalkozott e nem mindennapi teljesítményre. Egyrészt ezzel szeretett volna tisztelegni a város 650 éves jubileuma előtt, másrészt hálája jeléül, amiért sikerült felgyógyulnia a daganatos betegségéből. A jótékonysági rendezvény bevételét, 250 ezer forintot dr. Horváth Zsoltnak, az Onkoradiológiai Központ osztályvezető főorvosának és dr. Sikorszki Lászlónak, az Általános Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosának adta át a megyei kórházban megtartott ünnepségen.

A műsor keretében a cimbalomművészt méltatta Gaál József és Mák Kornél alpolgármester, valamint köszönetet mondott dr. Svébis Mihály kórházigazgató is.

Fotó: Gulyás Sándor / BAON.HU

A rendezvényen Csányi Sándor, a Magyar Rekordkísérletek Adatbázisának munkatársa, a rekordkísérlet közjegyzője hangsúlyozta, bár ez egyelőre csak magyar rekord, de dolgoznak azon, hogy világrekorddá minősítsék, hiszen cimbalommal ilyen hosszú ideig még senki sem játszott a világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában