Kiskunhalas

2018.09.23. 20:00

Az esőben is több százan nézték végig a Kiskun Táncegyüttes gálaműsorát

Fergeteges gálával ünnepelte fennállásának 10. éves jubileumát a halasi Kiskun Táncegyüttes szombat este. A szemerkélő eső és a hűvös idő ellenére is zsúfolásig megtelt a nézőtér a városháza díszudvarában felállított színpadon, ahol közel száz gyermek és felnőtt táncos, valamint vendégművészek léptek fel a közel három órás műsorban.

Pozsgai Ákos

A színpadon megelevenedtek a táncegyüttes elmúlt tíz évének fontosabb koreográfiái, amik jelképeztek egy korszakot vagy arculatot, illetve nagy jelentőséggel bírtak az együttes életében. Az autentikus táncok és népzenei műfajok mellett a táncszínházi művek is helyet kaptak a műsorban, a magyar néptánc különböző tájegységeinek hagyományaiból kapott egy hatalmas csokorra valót a népes közönség, akik a nézőtéren az esernyők alá húzódva, plédekkel takarózva tapsolták végig a három órás gálaműsort.

A Kiskun Táncegyüttes nagyszabású ünnepi táncgáláján a 10. születésnap alkalmából köszöntötte az művészeti együttes tagjait Farkas Dániel alpolgármester, aki köszönetet mondott azért a rendkívül magas hagyományőrző és ápoló, és utánpótlásképző munkáért, amit az a táncegyüttes vezetői és táncosai végeznek. – Az együttes tagjai nem csak Kiskunhalas kulturális életét gazdagították, hanem hírét vitték a városnak szerte az országban, a határon túlra és még a távoli kontinensekre is, ahol számos nagysikerű vendégszereplésen mutatták be a magyar kultúra kincseit – fogalmazott az alpolgármester, aki külön is köszönetet mondott Mándity László művészeti oktatónak, koreográfusnak, az együttes vezetőjének. Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a gála résztvevőit és méltatta azt a hagyományőrző és értékteremtő munkát, amit az elmúlt egy évtizedben végeztek az egyesület tagjai.

A gálaműsor második felében már az időjárás is némiképp kegyeibe fogadta a szervezőket, elállt az eső, a szél is csendesedett, az ünneplő közönség hatalmas vastapssal jutalmazott minden produkciót, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig, a volt és jelenlegi együttes tagok felléptek. A gála táncházzal ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában