BAJA

2018.07.04. 12:58

Ötmillió forint jut járdaépítésre

A bizottság a benyújtást követő hatvan napon belül dönt.

A térkövezést részesíti előnyben a szabályozás

Forrás: Petőfi Népe

Idén július 10-ig köteles közzétenni a járdaépítési támogatással kapcsolatos felhívást a polgármester, a következő években viszont – amennyiben erre a célra a város költségvetése biztosít pénzt – március végéig kell kiírni a pályázatot. Ezzel a gyakorlatias előírással kiegészítve fogadták el azt az új, júliustól hatályos helyi rendeletet, amely a járdaépítésre, -felújításra vállalkozó ingatlantulajdonosoknak négyzetméterenként 5500 forintos támogatást ígér. Az utófinanszírozási rendszerben vissza nem térítendő támogatáshoz jutnak a műszaki előírásoknak megfelelő és térköves járdát építtetők, akiktől szükség esetén a felbontott betont, illetve járdalapokat is elszállíttatja az önkormányzat.

Ebben az évben ötmillió forintot szán az önkormányzat járdatámogatásra, azaz 900 négyzetméter finanszírozására nyílik lehetőség. Megkezdett beruházás azonban nem kaphat támogatást, ahogy az elmúlt öt évben épített kis elemes járdák átépítéséhez sem járul hozzá a város. A kérelmekről a városüzemeltetési bizottság dönt majd a benyújtást követő hatvan napon belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában