mélykút

2018.07.27. 20:01

A kacsavágóhíd a tervek szerint készül

Rengeteg embernek kínálnak munkalehetőséget a Mélykúton épülő és az ősz folyamán próbaüzemmel induló víziszárnyas-feldolgozó üzemben.

Pozsgai Ákos

Egy műszakban 50 ezer kacsát dolgoznak majd fel az üzemben

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Jól haladnak a HUNENT Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. idén októberben Mélykúton induló üzemének építési munkálatai. Az elmúlt napokban tartották meg a bokrétaünnepet Európa egyik legmodernebb víziszárnyas-feldolgozójának építési területén. Ez az építők és építtetők közös ünnepe, amelyet az épület tartószerkezetének elkészültekor szoktak megtartani. A hagyományok szerint ilyenkor az épület legmagasabb pontjára bokrétafát állítanak vagy bokrétacsokrot helyeznek el. Az épülő mélykúti üzem a közelmúltban már elérte a legmagasabb pontját, ami 32 méter.

350 ember kaphat munkát a mélykúti üzemben.
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

A bokrétaünnepen a kivitelezésben részt vevő cégek több mint 300 szakmunkás dolgozóját Kurt Weiss vezérigazgató és Knáb János, a Merkbau Kft. műszaki igazgatója köszöntötte. Mindketten hangsúlyozták, milyen kiemelkedő jelentőségű a beruházás, ami terv szerint halad. Az eseményen jelen volt a projekt sikeréért, a beruházásért felelős Kiss István, a Zrt. igazgatósági elnöke, valamint Németh Miklós, a Modinvest Kft. ügyvezetője és a létesítmény felelős építész-tervezője, Birkás Gábor is.

A tervek szerint ősszel megkezdődhetnek az első próbavágások az új víziszárnyas-vágóhídon. A magyar kormány által 4,4 milliárd forinttal támogatott zöldmezős beruházással mintegy 350 új munkahelyet hoznak létre a felső-bácskai kisvárosban, ahol a közel 9 hektáros telken a beépített terület több mint 18 ezer négyzetméter lesz. Az új üzem alapkövét múlt év szeptember 15-én rakták le és az építkezés első ütemét idén szeptember végére szeretnék befejezni, amikor megkezdődnének a próbavágások is. A tervek szerint novemberben már teljes kapacitással működhet a vágóhíd, ahol egy tízórás műszakban 50 ezer kacsát dolgozhatnak fel. A vágóhíd mellett készül egy feldolgozóüzem, egy hűtő- és fagyasztóház és egy szennyvíztelep is.A szerző felvételei

Egy műszakban 50 ezer kacsát dolgoznak majd fel az üzemben
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Már toborozzák a leendő dolgozókat

Az építkezés még tart ugyan, de közben már folyik az új dolgozók toborzása is Európa egyik legmodernebb víziszárnyas-feldolgozó üzemébe, ahol hosszú távra kínálnak munkalehetőséget több száz főnek. Nemcsak helyből, hanem több járás területéről várják a leendő munkatársakat. Elsősorban betanított munkára, és végzettséggel rendelkező szakmunkásokat keresnek. Előnyt jelent, ha valakinek baromfiipari szakképzettsége van. Szakirányú végzettséggel keresnek húsiparban jártas minőségbiztosítási területre szakembereket, valamint könnyűgépkezelő, targoncás, villanyszerelő, lakatos, karbantartó, hűtőgépész és traktorvezető munkakörben kínálnak állásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában