Kecskemét

2018.03.20. 17:30

Fütyülve üzentek a Független Diákparlament aktivistái (videó)

Síppal felszerelkezve érkezett kedd délután a Független Diákparlament húsz helyi aktivistája a kecskeméti városháza elé, hogy egy rövid flashmobbal megüzenjék: "ha fütyülnek rájuk, ők is fütyülnek".

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

Mint a diákok elmondták, azért szervezték a flashmobot, hogy figyelembe vegyék a diákokat országos és helyi szinten is, emellett szeretnék elérni, hogy Kecskeméten is egy együttműködő közösség jöjjön létre az oktatás jövőjéért.

Szerintük még mindig sokan fütyülnek az oktatás problémáira, fütyülnek a jövőre, nekik kívántak üzenni a sípokkal, és a „semmit rólunk nélkülünk!” kiáltásokkal. A résztvevők a fütyülések mellett elmondták a Független Diákparlament által megfogalmazott tizenkét pontot is. Egyikőjük „A helyi iskolák diákjait ne fenyegessék!” feliratú táblát tartott a magasba, ennek hátteréről a résztvevők azt mondták, komoly nehézségekbe ütköznek a szervezés terén, például sok iskolában nem engedik kitenni a plakátjaikat.

A Független Diákparlament aktivistái február 20-án már szerveztek egy fórumot Kecskeméten, ahol a résztvevők többek között a mai diákok túlterheltségéről, az elavult tanítási módszerekről beszéltek és kijelentették: az ország összes tanulóját szeretnék képviselni, a következő generációk, a jövő diákjai érdekében cselekszenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában