Kocsér

2018.02.23. 14:00

Idén is lesz Kutyakaparó Futófesztivál Kocséron

A település lakos­sága idén is futófesztivált szervez nemzeti ünnepünk tiszteletére. A helyi önkormányzat immár negyedik alkalommal rendezi majd meg március­ 15-én a Kutyakaparó­ Futófesztivált, melyre minden kezdő és rutinos mozogni ­vágyót várnak. A rendezvény mottója: „legyél te is 1848-as hős!”, ugyanis a távok igazodnak a történelemhez.

Koós Kata

1848 méteren háromfős csapatok váltófutásban tehetik majd próbára erőnlétüket. Az egyéni indulók a történelmi távolság háromszorosán, azaz 5544 méteren tesztelhetik majd kitartásukat, az igazi­ élharcosok pedig 10 ezer méteren bizonyíthatják majd hősiességüket. A futók 9 órakor, a helyi iskola diáktüzércsapatának ágyúlövé­sére rajtolnak majd a Kutyakaparó Csárda előtt, mely egykor Petőfi Sándort megihlette. A szervezők a távot a csárda és a kocséri sportcsarnok között jelölték ki.

Bár a fesztivál sportesemény, mégsem igazán verseny. Időt mérnek majd, azonban helyezéseket nem hirdetnek a szervezők. Minden résztvevőt emlékpólóval, éremmel és egy tál paprikás krumplival jutalmaznak majd, a futás után pedig különdíjakat sorsolnak ki a nevezők között.

– A fesztivál legfőbb ­célja nemzeti hagyományaink ápolása, a térségi kapcsolatok erősítése, valamint az egészséges életmód népszerűsítése – fejtette ki Venyingi Zoltán­ szervező, aki a fesztivál első alkalmával összesen 14 ­helyi kisdiákkal futotta végig a ­távot. A rendezvénynek a következő évben már 50 résztvevője volt, tavaly pedig több mint 250 futó teljesítette a történelmi távokat. A tavalyi évben a rendezvény sztárven­dége Ungvári Miklós olimpikon volt. Venyingi Zoltán elárulta: neves vendégekre, sportolókra idén is számíthatnak majd a résztvevők.

Nevezési díj nincs, azonban a nevezéshez előzetes regisztráció szükséges a ­[email protected] címen az alábbi adatokkal: név, életkor, táv, pólóméret, ­település. A nevezés határideje­ március 4. éjfél. A gyülekező ­március 15-én fél 8 és fél 9 között lesz majd a ­Kocséri Sportcsarnoknál, ahonnan különbuszokkal szállítják majd a résztvevőket a Kutyakaparó Csárdához­.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában