Bács-Kiskun

2018.02.26. 20:09

Egységes arculattal mutatkoznak be a megye települései

Tucatnyi standon 18 megyei település mutatkozik majd be hazánk legnagyobb turisztikai seregszemléjén, a fővárosi Utazás 2018 Kiállításon március elején – jelentették be a megyei önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. közös sajtótájékoztatóján. Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: közel 6 milliárd forintot biztosít a megyei önkormányzat a települések turisztikai fejlesztésére.

Koós Kata

Egységes arculattal mutatkozik be Bács-Kiskun megye az Utazás 2018 Turisztikai Kiállításon, melyet március 1. és 4. között rendeznek majd a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén. Megyénk 12 standjánál összesen 18 település turisztikai kínálatával ismerkedhetnek majd meg a látogatók hazánk legnagyobb turisztikai seregszemléjén. A megye kiállításon való részvételének részleteit a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. közös sajtótájékoztató keretében ismertette hétfőn a kecskeméti megyeházán.

A rendezvény során Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke a közeljövőben tervezett megyei turisztikai fejlesztésekről tájékoztatta a résztvevőket.

– A megyében a rendelkezésre álló pénzek közül majdnem 6 milliárd forint az az összeg, mely a megyei önkormányzat navigálásával eljutott a településekhez, és különböző fejlesztésekben nyilvánul meg – közölte.

A turisztikai fejlesztések ismertetése során kiemelte a bugaci látogatóközpont létesítésének tervét, mely projekt összköltsége egymilliárd forint, ezáltal a közeljövőben a megyébe tervezett, legnagyobb turisztikai beruházás. Kiemelte továbbá a megyei vizes turizmusban rejlő lehetőségeket.

– Nagy fejlesztés lesz többek között a Vadkerti- és Szelidi-­tónál, valamint Kiskunhalason, a Sóstó partján – tájékoztatott. Elmondta továbbá: megyénk fejlesztésének és bemutatkozásának fontos részét képezik majd a kerékpárutak.

Megyénk kiállításon való részvételéről Csáki Béla, a megyei összefogást szervező Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott beszámolót. Röviden ismertette a kiállítókat a megjelentekkel: bemutatkozik majd Kecskemét, Soltvadkert, Baja, Kiskőrös, Bácsalmás, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Tiszakécske, Bugac, Bócsa.

Részletek a Petőfi Népe február 27-ei számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában