Bűnügy

2024.07.01. 09:04

Mellkason szúrta élettársa fiát a lajosmizsei férfi

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy elszámolási vita során mellkason szúrta élettársa fiát.

Baon.hu

A vád szerint a román állampolgárságú férfi és az élettársa fia nem voltak haragos viszonyban, külföldön is dolgoztak együtt, ugyanakkor kölcsönösen tartoztak egymásnak. A férfi 2023 októberében külföldi munkavégzést követően hazatért és telefonon felvette a kapcsolatot anyja élettársával annak érdekében, hogy a korábbi bérleményükben tárolt használati tárgyait, műszaki cikkeit magához vegye. Az élettárs közölte, hogy időközben azokat egy rokonához átszállította. Ezt a férfi nehezményezte, emiatt vita alakult ki közöttük. Még aznap délelőtt társaival együtt megjelent az ingóságok tárolási helyeként megjelölt lajosmizsei ingatlannál, ahol az élettárs és a családtagjai is ott tartózkodtak. A jelenlévők között vita alakult ki a tárgyak átadása, illetve a kölcsönös tartozás rendezésének módja miatt. 

bűnügy, testi sértés, késszúrás
A dulakodás nyomai
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az élettárs és a férfi dulakodni kezdtek egymással a ház teraszán, ráncigálták és kölcsönösen torkon ragadták egymást. Ekkor a vádlott a nadrágja zsebéből elővett egy bicskát és mellkason szúrta ellenfelét. A férfi ugyan ellökte magától a támadót, ő azonban a késsel újból lesújtva a vállán is megsebesítette. A dulakodás ekkor abbamaradt és a megszúrt férfi a kíséretében lévőkkel együtt távozott.

A férfi a szúrások következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

Az ügyészség a román férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, továbbá Magyarország területéről kiutasítását indítványozta.

Az elfogása óta letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!