Szabadszállás

2024.07.04. 12:20

Több embert mérgezéssel szállítottak kórházba a halálos baleset helyszínéről – galériával, frissítve

Egy ember életét vesztette, amikor négy jármű ütközött az 52-es főúton Szabadszállás térségében csütörtök délelőtt. A baleset sérültjein kívül több embert is mérgezés gyanújával szállítottak a mentők kórházba.

Pozsgai Ákos

Frissítve (17:59):

17 óra körül megkezdték a helyszínelést a rendőrök.

halálos baleset, katasztrófavédelem, mérgezés
Több embert mérgezéssel szállítottak kórházba a halálos baleset helyszínéről
Fotó: Pozsgai Ákos

Frissítve (14:51):

A katasztrófavédelem munkatársai elkezdték a vegymentesítést.

Frissítve (14:05):

Időközben a rendőrség elvégezte a halottszemlét, így az elhunytat el tudták szállítani a helyszínről, a balesetben részes vegyi anyagokat szállító kamiont a baleseti helyszínelők továbbra sem tudják megközelíteni. A helyszínre vegyi mentesítő csoportot várnak, akik majd semlegesítik a vegyi anyagokat és csak ezt követően kezdődhet meg a baleseti helyszínelés.  

Közben megfordult a szélirány, ezért a baleset helyszínének közelében parkoló mentésben résztvevő gépjárműveknek távolabbra kell állni, mert a mérgező gázfelhőt abba az irányba sodorja a szél. Az érintett útszakaszon továbbra is teljes útlezárás van érvényben, ezért érdemes Kecskemét felől, Ágashegyházán keresztül, Izsák felé közlekedni, mert így kikerülhetik a balesetet.

Korábban írtuk:

Mint arról már beszámoltunk, két kamion, egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze az 52-es főút 27-es kilométerénél csütörtök délelőtt. 

Helyszíni információnk szerint a balesetben tizenegy ember sérült meg, egy ember életét vesztette a tömegkarambolban.

A balesethez három mentőhelikopter érkezett. A sérülteket a kecskeméti és a kiskunhalasi kórházba szállították.

Nem hivatalos információ szerint az egyik balesetet szenvedett kamion kénsavat, akkumulátorsavat és hipót szállított.

A baleset sérültjein kívül több embert is mérgezés gyanújával szállítottak a mentők kórházba, azok közül, akik a baleset után a bajba jutottakhoz siettek segítséget nyújtani. Úgy tudjuk, hogy őket elsősorban megfigyelésre vitték a kórházba.

A helyszínelő rendőrök és tűzoltók is csak védőöltözetben közelíthetik meg a balesetet.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!