Közlekedésrendészeti összefoglaló

2024.07.09. 08:23

Közel kétezren lépték túl a sebességhatárt Bács-Kiskunban

A kecskeméti rendőrök drónnal ellenőrizték a belvárost.

Baon.hu

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1957-en lépték át. 

rendőrség, közlekedés, Bács-Kiskun,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. A hét top-gyorshajtóinak mélyebben kell a zsebükbe nyúlnia: egyikük Kecskemét belterületén 50 helyett 111 kilométer/órával hajtott, a másik sofőr pedig az 5402-es számú úton 90 helyett 177 kilométer/órával közlekedett. Nekik 169.000 forintos bírságot kell megfizetniük.

Megyénkben egy hét alatt 52 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 21 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Olyan baleset azonban nem volt, amelynek ittas vezetés miatt következett be – írja a police.hu.

Múlt pénteken a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai drónt bevetve ellenőrizték azt, hogy a járművezetők a gyalogosoknak megadják-e az elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken. Általánosságban elmondható, hogy az autósok többsége betartja ezeket a szabályokat, ám nem győzzük hangsúlyozni, hogy a gyalogosok – a kerékpárosok mellett – a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. A zebrát a jármű vezetőjének – a KRESZ szabályai szerint – csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni, hiszen a gyalogos-átkelőhelyen – gyalog – közlekedőnek elsőbbsége van. Kérjük, vigyázzanak egymásra, vezessenek óvatosan és körültekintően.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!