Katasztrófavédelem

2024.07.09. 08:11

Kamionnak hajtott egy személygépkocsi Jakabszálláson

Hétfőn a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 műszaki mentéssel és 4 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

2 hektáron száraz fű égett Izsákon, az 52-es út 26. kilométer-szelvényénél hétfő délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral, kézi szerszámokkal és egy puttony-fecskendővel a tüzet eloltották.

tűzoltó
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Kigyulladt egy bálázógép hétfő délután Kaskantyún az 5303-as út 34. kilométer-szelvényénél. A kiskőrösi és kiskunhalasi hivatásos és a kiskőrösi önkéntes tűzoltók a tüzet 2 vízsugár segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kamionnak hajtott egy személygépjármű hétfő délután Jakabszálláson az 54-es főút 18 kilométer-szelvényénél. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a gépjármű áramtalanítását elvégezték, valamint a kifolyt motorolajat és hűtővizet homokkal felitatták. Egy személyt a mentők súlyos sérüléssel szállítottak kórházba. Az érintett szakaszon félpályás útzár volt érvényben.

Egy nagy faág letört és az úttesten forgalmi akadályt képzett hétfő délután Császártöltésen, az 54-es út 74. kilométer-szelvényénél. A tűzoltók kiérkezéséig a faágat a jelenlévők az úttestről lehúzták, így a császártöltési önkéntes tűzoltók utómunkálatokat végeztek. Személyi sérülés nem történt.

Tanyaépület előterében 150 négyzetméteren szemét égett hétfő kora este Kiskunfélegyházán, a Felső-Galambos II. dűlőben. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók 3 vízsugárral a tüzet eloltották. Egy személy megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Hétfőn még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét ingatlanba való bejutáshoz, egy esetben száraznövényzet tüzéhez és egy esetben riasztották őket gázszivárgáshoz – írja a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!