Katasztrófavédelem

2024.07.03. 08:12

Nagy méretű kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Kedden a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 7 műszaki mentéssel és 1 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött kedd reggel az M5 autópálya 85. kilométerszelvényénél Budapest irányában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, a kifolyt olajat felszórták, majd a helyszínt a rendőröknek és az autópálya-kezelőnek átadták. Személyi sérülés nem történt – írja a katasztrófavédelem.

katasztrófavédelem, fakidőlés, baleset
Jókora fatörzs zuhant egy halasi fogorvosi rendelőre
Fotó: Pozsgai Ákos

Nagy méretű fa dőlt kerítésre kedd délelőtt Soltvadkerten a Tavirózsa utcában. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a fát láncfűrész segítségével eltávolították.

Nagy méretű meggyfa ága dőlt villanyvezetékre kedden kora délután Kiskunhalason a Dekáni Árpád utcában. Az áramszolgáltató általi leszakaszolást követően a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a fát láncfűrésszel eltávolították.

Két személygépkocsi ütközött kedd délután Kecskeméten a Vízmű utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a személygépkocsik áramtalanítását elvégezték, az ütközés következtében a járművekből kifolyt folyadékot homokkal felitatták. Személyi sérülés nem történt.

Nagy méretű eldőlt nyárfa döntött ki villanyoszlopot és szakított el villanyvezetéket kedd délután Dunaegyházán a Hajnóczy József utcában, aminek következtében kb. 50 ingatlanban volt áramszünet. Az áramszolgáltató általi áramtalanítást követően a solti hivatásos tűzoltók a fát eltávolították. 

Árokpart égett kb. 5 négyzetméteren kedden késő délután Kerekegyházán a Széchenyi utcában. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltotta. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

Bútorszállító kisteherautó akadt fenn az út melletti támfalon kedden késő este Dunaföldváron az Alsó Bölcske utcában. A solti hivatásos tűzoltók a gépjárművet stabilizálták és biztosították a helyszínt az autómentő daru kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Kedden még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét ingatlanból való kijutáshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!