Bűncselekmények

2024.07.01. 10:16

Több tízmilliós kárt okozott a betörőbanda: Bács-Kiskun rendőrei is segítettek a rajtaütésben – videóval

Több megyén átívelő, kimondottan vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére szakosodott, különböző módszereket használó bűnözői csoport tagjait kapták el a nyomozók. A Pest vármegyében levezényelt rajtaütésen mintegy 80 rendőr dolgozott, köztük Bács-Kiskun vármegyei munkatársak is, akik végül sikeresen elkapát a betörőket.

Orosz Fanni Flóra

Nem először csaptak le a rendőrök betörőbandára az elmúlt hónapokban/években. A megállapítások szerint F. Tibor és B. Sándor még tavaly okoskodta ki a csapat összeállítását, majd nem sokkal később – különböző szerepkörökben – társult hozzájuk J. B. Miklós, B. Norbert és K. Attila. – számolt be a police.hu.

rajtaütés, betörőbanda, bűnügy
Forrás: hutterstock.com / illusztráció

A betörők nem válogattak

A gyanú szerint ettől az időszaktól kezdve több betöréses lopást követtek el, főként üzleteket, telephelyeket „nyomtak fel”. Ajtót rúgtak be, ablakot feszítettek, lakatot törtek, nem volt akadály, ahova csak tudtak, és amiben csak potenciális pénzszerzési lehetőséget láttak, annak alaposan előkészülve nekimentek. 

A június 20-ra időzített összehangolt műveletben több főkapitányság is részt vett, köztük Bács-Kiskun is. F. Tibor elfogásához a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének a segítségét kérték, az ügyön mintegy 80 rendőr dolgozott.  

Több mint 40 millió forintos kárt okoztak 

A tettesek elfogását követően mindannyiuk házában kutatás kezdődött. Az órákig tartó munka eredménye: mobiltelefonok, adathordozók, elemlámpák, adó-vevők, az elkövetésnél használt cipők, szerszámok, és gépkocsi is a bűnjelek közzé kerültek, vagyonvisszaszerzés gyanánt három nagy értékű autót is elszállíttattak a nyomozók. Az eljárásban eddig hét bűncselekménnyel gyanúsították meg a résztvevőket, melyekkel mintegy 40 millió forintos kárt okoztak.

Véget ért az ámokfutás 

Az 5 elfogott férfi közül négyet jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopással és más bűncselekményekkel, míg társukat pénzmosással gyanúsították meg. Kihallgatásukon egyikük sem volt beszédes, aki megszólalt az is csak tagadott. A rendőrök kezében lévő bizonyítékokkal szemben azonban esélyük sem volt, mindenki őrizetbe, majd letartóztatásba került.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!