Katasztrófavédelem

2024.06.25. 14:57

Családi ház pincéjében és egy társasházi lakásban is tűz keletkezett Bács-Kiskunban

Hétfőn a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 11 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Parkoló autóra és úttestre dőlt egy fa hétfő délelőtt Kecskeméten, a Kodolányi János utcában.  A kecskeméti hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. Személyi sérülés nem történt – írja a katasztrófavédelem.

baleset, tűzeset, Bács-Kiskun
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Berendezési tárgyak égtek egy hatvan négyzetméteres családi ház egyik szobájában hétfő délelőtt Lakiteleken, a Május 1. utcában. A tiszakécskei önkormányzati és a lakiteleki önkéntes tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. A lakók rokonokhoz költöztek.

Egy személyautó és egy kamion ütközött hétfő kora délután az 51-es főúton, Géderlak térségében. A kalocsai hivatásos tűzoltók a személygépkocsit áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Egy társasház egyik negyedik emeleti lakásának konyhájában szemetes és szék égett hétfő délután Kecskeméten, a Március 15. utcában. A helyszínen tartózkodók a tüzet eloltották. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték. A lakót könnyebb füstmérgezéssel kórházba szállították a mentők.

Összeütközött egy traktor és egy személyautó hétfő délután Csengődön, a Petőfi Sándor utcában. A kiskőrösi hivatásos és az akasztói önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében hétfőről keddre virradóra Tompán, a Móra Ferenc utcában. A mintegy húsz négyzetméteres helyiségben háztartási gépek és berendezési tárgyak égtek. A kiskunhalasi és ruzsai hivatásos tűzoltók légzésvédelemben, három vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Egy nagy méretű szeméttároló égett kedden hajnalban Kecskeméten, a Lóverseny utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet vízsugárral eloltották.

Hétfőn még öt esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt fák és lehasadt faágak, egy esetben nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolításához és két esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!