Vádirat

2024.06.19. 09:15

Többször megütötte és autójába kényszerítette a kiskorút a kunszentmiklósi férfi

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése és minősített könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető a tehergépjárművének megrongálását kérte számon egy 12 éves gyermeken, akit emiatt többször megütött, majd a gyermeket akarata ellenére az autójába kényszerítette.

Baon.hu

A vádirat szerint a férfi 2023. április 20-án, délután kiment a Kunszentmiklós környéki településen lévő crosspályára, ahol négy gyermek, köztük a két sértett, éppen biciklizett. Meglátva az idegen férfit, a fiúk igyekeztek eltekerni a pályáról. Hármuknak sikerült is, de egy 12 éves gyermek kerékpárjának lánca leesett. A fiú tolta a kerékpárját, amivel így is elesett. A férfi ekkor odalépett a földön fekvő fiúhoz és a crosspálya területén parkoló járművének megrongálását számon kérte a gyermeken, akit többször megütött.

bűnügy, kék hír, Kunszentmiklós
A férfi bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Félelmében a gyermek valótlanul egyik társát nevezte meg rongálóként, ezért a férfi autóval a többi gyerek után indult, míg a fiút felszólította, hogy el ne merjen menni. A gyerek ennek ellenére megpróbált elindulni, emiatt a férfi visszament hozzá, a kerékpárját bedobta az árokba, majd a gyereket arra utasította, hogy szálljon be a kocsijába. A fiú félelmében szót fogadott a férfinak.

Az elkövető a város központjába ment, ahová pár perccel később megérkezett két crosspályáról eltekerő gyerek. A férfi a gyerekekhez rohant, majd velük összeszólalkozott és a rongálóként megnevezett fiút egy alkalommal meg is ütötte.

A bántalmazás következtében a gyerekek könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség a férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésével, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

A férfi bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!