Bűnügy

2024.05.21. 09:08

Rendőrkézen a betörésekért felelős felsőszentiváni férfi

Az elkövető az ablaküveget betörve jutott be két óvodába is, ahol előbb átkutatta a helyiségeket, majd a gyerekek váltóruháit, egy hátitáskát és pulóvert vitt magával novemberben.

Baon.hu

Az egyik intézményben a zárt szekrényeket is felfeszítette, onnan 330 000 forintot zsákmányolt. Decemberben egy harmadik óvodába is betört, amit szintén átkutatott, de üres kézzel távozott – írja a police.hu.

betörés, óvoda, police.hu
Az elkövető az ablaküveget betörve jutott be két óvodába is
Forrás: police.hu

A bejelentéseket követően a nyomozók azonnal megkezdték a munkát, hogy mielőbb rendőrkézre kerüljön a gyerekek holmijaira utazó tolvaj. A kiterjedt adatgyűjtés eredményeként egy, a rendőrök által már korábbi bűncselekmények elkövetése miatt ismert felsőszentiváni lakosra terelődött a gyanú. Az eljárás során kiderült, hogy ugyancsak ő lehet a felelős egy bajai családi házban történt lopásért, ahonnan arany ékszereket és értékes karórákat vitt magával.

A beszerzett bizonyítékok és információk alapján a nyomozók a napokban gyanúsítottként hallgatták ki a jelenleg más bűncselekmény elkövetése miatt szabadságvesztését töltő 44 éves férfit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!