Katasztrófavédelem

2024.05.14. 10:29

Négy balesethez is riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Hétfőn a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Egy személyautó motorterében keletkezett tűz hétfő reggel Dunapatajon, a Petőfi Sándor utcában. A helyszínen tartózkodó körzeti megbízott a tüzet egy porral oltóval eloltotta. A kalocsai hivatásos tűzoltók a járművet hőkamerával átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték – írja a katasztrófavédelem.

katasztrófavédelem, tűzeset, baleset
 3 tűzesethez és 4 műszaki mentéshez siettek a tűzoltók Bács-Kiskunban
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Összeütközött egy személyautó és egy tehervonat hétfő délelőtt Tiszaalpár és Kiskunfélegyháza között, Borsihalom megállónál, egy vasúti átjáróban. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők a gépkocsi vezetőjét kórházba szállították.

Egy közintézmény tetején lévő cserepek meglazultak hétfő délután Kecskeméten, a Piaristák terén. A kecskeméti hivatásos tűzoltók magasból mentő segítségével a veszélyt jelentő cserepeket megigazították. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn még két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában