Katasztrófavédelem

2024.05.27. 14:28

Két halálos baleset miatt is riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Egy tűzeset és három műszaki mentés miatt siettek a tűzoltók Bács-Kiskunban az elmúlt 24 órában.

Baon.hu

Három gépkocsi ütközött össze vasárnap délután az 5-ös főúton, Kecskemét határában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy járművet áramtalanítottak, a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert szállítottak kórházba – derül ki a katasztrófavédelem összefoglalójából.

halálos baleset, rendőrség
Halálos baleset történt Bugac és Jakabszállás között
Fotó: Pozsgai Ákos

Egy szennyvíztelep gépházában keletkezett tűz vasárnap késő délután Apostagon, a Petőfi Sándor utcában. A dolgozok porral oltókkal a tüzet eloltották. A solti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, fának csapódott egy személykocsi vasárnap este, Kiskunmajsa határában. A járműben egy ember utazott, ő a roncsba szorult, sajnos már nem tudták megmenteni az életét. A műszaki mentést végző kiskunmajsai és kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az áldozatot feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy autóbusz és egy személykocsi ütközött össze hétfő kora reggel az 54-es főút Jakabszállás és Bócsa közötti szakaszán. A tizenkét utast szállító autóbuszon ketten megsérültek. Az árokba csapódott személykocsiba a jármű két utasa beszorult, őket a kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki a roncsból a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, az életüket azonban már nem lehetett megmenteni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!