Katasztrófavédelem

2024.04.24. 08:15

Vonat és autó ütközött és fának hajtott egy személyautó Bács-Kiskunban

Kedden a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő bejelentés érkezett.

Baon.hu

Összeütközött egy vonat és egy személyautó kedden délelőtt Kiskunfélegyháza külterületén, a Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, és segítettek a vonat utasainak a biztonságos átszállásban. A balesetben senki sem sérült meg – közölte a katasztrófavédelem.

baleset, összefoglaló, katasztrófavédelem
Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén
Fotó: Pozsgai Ákos

Fák közé csapódott egy személyautó kedden délelőtt a 44-es főút, Lakitelek és Nyárlőrinc közötti szakaszán. A műszaki mentést végző tiszakécskei önkormányzati és lakiteleki önkéntes tűzoltók motoros fűrésszel eltávolították az útban lévő fákat, és áramtalanították a gépkocsit. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Egy társasházi lakás fürdőszobájában kigyulladt egy kapcsoló, amelyről a környező berendezési tárgyakra és az ajtóra is átterjedtek a lángok, a lakás pedig megtelt füsttel, kedden délelőtt Kecskeméten, a Széchenyi István sétányon. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Nyolc méter mély kútba esett egy macska kedden délután Jánoshalmán, a Kinizsi Pál utcában.
A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók létra segítségével a macskát kimentették és az állatvédőknek átadták, majd a kutat lefedték. 

Kigyulladt egy busz kereke kedden délután Tiszaalpáron, a 4625. számú út 60. kilométerszelvényénél. A tűzoltók kiérkezése előtt a sofőr porral oltóval a tüzet eloltotta, a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtést végeztek. Személyi sérülés nem történt.

Avar, száraz fű és erdő aljnövényzete égett foltokban 500 m2-en kedden délután Kecskeméten a 44-es főút 14. kilométerszelvényénél. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet 2 vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Az eset kapcsán személyi sérülés, illetve anyagi kár nem keletkezett.

Egy 100 m2 alapterületű családi ház két szobája, tetőszerkezete égett kedden éjjel Mélykúton, a Széchenyi utcában. A jánoshalmi önkormányzati, a kiskunhalasi hivatásos és mélykúti önkéntes tűzoltók a tüzet 3 vízsugárral eloltották. Az ingatlanban nem lakott senki, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. Személyi sérülés nem történt.

Kedden még egy esetben riasztották a tűzoltókat nagyméretű fa lehasadt ágának eltávolításához, egy esetben pedig szikrázó elektromos felsővezetékhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában