Bács-Kiskun

2023.12.08. 10:18

Balesetek és szén-monoxid-mérgezés miatt is siettek a tűzoltók

Csütörtökön a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Hárman sérültek meg egy büntető fékezés miatt az M5-ös autópályán, Lajosmizsénél csütörtök este, egy embert a tűzoltók emeltek ki

Fotó: Donka Ferenc

Parkoló autóra dőlt egy fa csütörtökön délelőtt Kalocsán, a Gábor Áron utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók a fát láncfűrész segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt – írja a katasztrófavédelem.

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották a kecskeméti hivatásos tűzoltókat csütörtökön délután Kecskemétre, a Nagyváradi utcába, ahol egy ember rosszul lett a fürdőszobában. A kecskeméti tűzoltók rekonstruálták az esetet, és a műszeres mérések kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A mentők a lakót kórházba szállították, a tűzoltók értesítették a gázszolgáltató szakembereit és a kéményseprőt.

Kisbusz hátuljába csapódott egy kamion csütörtökön délután az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Lajosmizse térségében. A balesetben három ember megsérült, akiket a mentők kórházba szállítottak. Az egyik sérült a kisbuszba szorult, őt a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók feszítővágó segítségével kiemelték, majd átadták a mentőknek.

Csütörtökön egy esetben kérték a tűzoltók segítségét elakadt jármű kimentéséhez, egy esetben kidőlt fa eltávolításához és egy esetben lakásba történő behatoláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában