Közlekedésrendészet

2023.10.10. 14:56

Három halálos baleset helyszínén is intézkedtek a rendőrök Bács-Kiskunban

Sajnos három halálos baleset is történt előző héten. Egyik esetnél egy motorkerékpárral közlekedő vesztette életét, aki nem viselt bukósisakot. Amikor a férfi elcsúszott a járművel beütötte a fejét, ami végzetesnek bizonyult.

Baon.hu

Felvételünk az M5-ös autópályán, Kecskemét térségébe történt halálos baleset helyszínén készült

Fotó: Donka Ferenc

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3140-en lépték át. A gyorshajtók száma minimálisan csökkent vármegyénkben, azonban még mindig nagyon magas az érték. A héten két „top” gyorshajtó is a rendőrök horgára akadt: egyikük 117 kilométer/órával, a másik pedig 109 kilométer/órával közlekedtek lakott területen belül – írja a police.hu.

Az elmúlt héten húsz olyan sofőr volt, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott; közülük ketten balesetet okoztak.

Tizenhét olyan baleset történt, amelyben valaki megsérült: tizenegyen súlyosan, huszonegyen pedig könnyebben.

Sajnos több halálos baleset is történt, az egyik az M5-ös autópályán, Kecskemét térségében. Egy Budapest felé haladó személyautó a belső szalagkorlátnak ütközött, majd átszakította azt, és az ellentétes irányból érkező tehergépkocsinak ütközött. Az ütközés következtében a kamion is átszakította a belső szalagkorlátot és az ellentétes irányból érkező kocsinak ütközött, aminek 51 éves sofőrje a helyszínen életét vesztette. A balesetet okozó járművet egy román embercsempész vezette, aki nyolc migránst szállított. Ők mindannyian megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök hamar megtalálták őket.

Három nappal később Fülöpjakabnál történt tragédia, itt a motoros egy kanyarban nekiütközött egy kisteherautónak, majd árokba csapódott. A 66 éves motoros a helyszínen meghalt.

Vasárnap délután Dunafalván egy segédmotorkerékpáros vesztette életét. A 47 éves férfi figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítását az egyik kereszteződésben és kihajtott egy kamionos elé. A motoros fékezéssel próbálta elkerülni az ütközést, de elesett és mivel nem viselt bukósisakot olyan súlyosan megsérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!