Baleset

2023.09.25. 15:34

Festékes dobozokat szállító román kamion ütközött a közútfenttartó munkagépének Kelebia közelében – galériával

Nagy erővel csapódott az 55-ös főúton, a vármegye határ közelében egy kaszálógépet biztosító teherautó ütközésenergiát-elnyelő részének az Ásotthalom felől érkező kamion. Azt nem tudni, hogy a sofőrt miért nem vette észre időben az előtte tartózkodó, munkagépet, amin több sárga figyelmeztető villogó fényjelzés is működött.

Baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

A baleset az 55-ös főút Bács-Kiskun vármegyei szakaszán történt hétfő dél után nem sokkal. A közútkezelő kaszáló gépe dolgozott az út szélén, amit egy másik, narancssárga színű figyelmeztető jelzésekkel ellátott, és ütközéselnyelővel felszerelt tehertautó biztosított hátulról lemaradva néhány méterrel. A kamiont vezető férfi későn észlelte a közút munkagépeit, hátulról belerohant az ütközéselnyelőbe. Az ütközés olyan nagy erejű volt, hogy a kamion vezetőfülkéje szétszakadt, és az ütközésenergia-elnyelő is összepréselődött. 

Helyszíni információink szerint csodával határos módon nem esett baja a román kamionsofőrnek és a közútkezelő munkatársai sem sérültek meg a balesetben. A műszaki mentés miatt közel egy órára teljes szélességében lezárta a rendőrség az 55-ös főutat, mert az üres festékes dobozok és a kamion alkatrészei szétszóródtak az úton.

A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában