Katasztrófavédelem

2023.08.29. 12:54

Halálos balesethez is riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Hétfőn a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Kamionnal ütközött egy autó Kerekegyházánál, egy ember életét vesztette

Fotó: Donka Ferenc

Munkavégzés közben megrongálódott egy gázcsonk, melynek következtében szivárgott a gáz hétfőn délután, Kiskunfélegyháza külterületén. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei a szivárgást megszüntették. Személyi sérülés nem történt – írja a katasztrófavédelem.

Fenyveserdő aljnövényzete és kukoricagóré égett hétfőn délután, Nagybaracska külterületén. A nagybaracskai és a bajai hivatásos, valamint a nagybaracskai önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Egy fészer villanyóraszekrénye égett hétfőn délután, Tiszakécske külterületén. A tulajdonos porral oltóval a tüzet eloltotta. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták és az áramtalanítást követően a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Összeütközött egy kamion és egy személyautó kedden hajnalban az 52-es főúton, a kerekegyházi elágazásnál. A baleset következtében a személygépkocsiból egy ember kizuhant. A kerekegyházi önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben egy ember a helyszínen életét vesztette.

Három gépjármű volt érintett abban a közlekedési balesetben, amely az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lajosmizse térségében történt, kedd hajnalban. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépjármű kedden kora reggel az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalon, Lajosmizse térségében. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók az autót áramtalanították, a forgalmi akadályt megszüntették. A balesetben senki sem sérült meg.

Hétfőn még három esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!