Bács-Kiskun

2023.06.29. 11:11

Sikeresen vizsgáztak tűzoltásvezetésből – galériával

A közelmúltban befejeződött a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett tűzoltásvezetői tanfolyam.

Tapodi Kálmán

A 36 órás képzés elvégzését követően vizsgáztak

Fotó: bacs.katasztrofavedelem.hu

A képzés célja olyan tűzoltásvezetői képességek kialakítása volt, amellyel a résztvevők alapirányítási módban képesek lesznek önállóan, felette pedig részirányítóként, végrehajtani a tűzoltás, műszaki mentés vezetői feladatkört, valamint alkalmazzák és meghatározzák a munkavégzés biztonsági szabályait. – A képzés az alapfokú szakmai képesítés során megszerzett ismeretekre épül, azokat feleleveníti, kiegészíti és a feladatellátáshoz szükséges új ismeretek megszerzésével bővíti. Az állomány elsajátította a felderítés szabályait, a tűzoltás és műszaki mentés megszervezése, vezetése mellett a jelentés és kapcsolattartás alapvető előírásait, valamint megtanulták a tűzmegelőzéshez, a tűzvizsgálathoz kapcsolódó feladatokat is – számolt be honlapján a vármegyei igazgatóság.  A 36 órás képzés elvégzését követően összesen heten – Kecskemét HTP, Bácsalmás ÖTP, Kerekegyháza ÖTP, Kecel ÖTP, Soltvadkert ÖTP (2 fő) és Csólyospálos ÖTE állományából –, sikeres elméleti és gyakorlati vizsga keretén belül adtak számot a megszerzett tudásukról.

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában